Legnépszerűbb növényünk: A Tarkalevelű japán fűz

A tarkalevelű japán fűz, mint ahogy nevéből is adódik, Japánban és Koreában őshonos növény. A japán kertek egyik elengedhetetlen eleme a Salix integra 'Hakuro-Nishiki'. 

A tarkalevelű japán fűz különlegességét egyértelműen a színpompás, üde, zöld és rózsaszín levelei biztosítják. Hajtásai tavasszal világos rózsaszínű átmenetet képeznek, mely garantálja a növény csodás megjelenését. Lassú növekedésének köszönhetően kisebb kertek központi eleme lehet.

Szereti a bőséges öntözést és napsütést. Kora tavasztól, egészen késő őszig ültethető. Amennyiben nyáron történik az ültetése, különösen fontos a rendszeres öntözés. Nyáron érdemes visszavágni a kompakt növekedés érdekében.

Kertészetünkben leginkább a törzsre oltott változat található meg, amely gyakorlatilag egy kis fácska, de akár 2-3 m magasra is megnőhet. 

Kétlaki növény, nem igazán feltűnő barkavirágzata tavasszal, már a rügyek kipattanása előtt megjelenik. Ahogy korábban írtuk, rózsaszín tarka levelei krémfehér foltosak, később zöld színűek lesznek. Lombhullatás előtt koronáját sárgás levelek díszítik, mely télen lehull, és vörös színű vesszői válnak a kertünk díszévé.

Ezek is érdekelhetnek:

Japánkertek

Kattints ide, és nézd meg, milyen tudnivalókat gyűjtöttünk össze a japánkertekről!