Hogyan teleltessünk?

Az utóbbi években a legnépszerűbbek közé sorolhatóak a mediterrán növények. Az év nagy részében nem igényelnek különösebb bánásmódot, leszámítva, hogy nem ültethetjük ki őket. A következő cikkünkben összefoglaljuk Nektek a teleltetés tudnivalóit.

A teleltetés első fázisa már nyár végén, ősz elején elkezdődik. Ez azt jelenti, hogy ekkor már el kell kezdenünk csökkenteni a tápanyagutánpótlást, nagyjából a felére. A nem kiültetett növények, mint a muskátli, petúnia, vagy bármely mediterrán növény teleltetést igényel. Általában 5-10 C° között már érdemes ezeket bevinni. (A mediterránokat már 10 C°-nál!)

A korábban említett növényeket fűtetlen helyiségbe érdemes átteleltetni. Ez lehet garázs, pince,  vagy akár előszoba. A sötétebb, fűtetlen helyiségekben a növények anyagcseréje lelassul. Ennek következtében nagyon minimális öntözést igényelnek. Érdemes nem közvetlenül a növényt öntözni, hanem csak a tálkájába vizet önteni. Szellőztetéssel csak óvatosan ezekben a helyiségekben, nehogy megfázzon a növény, viszont arra is érdemes ügyelni, hogy 20 C° fölé se menjen a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetnek:

Mediterrán növények, Pálmák

Kattints ide, és nézd meg a mediterrán kínálatunkat!

Cserepes- és balkonnövények

Kattints ide, és nézd a cserepes- és balkonnövény kínálatunkat!

Mediterrán növények gondozása

Kattints ide, és olvasd el, milyen gondozást igényelnek a mediterrán növények!

Mediterránkertek

Kattints ide, és nézd meg, milyen tudnivalókat gyűjtöttünk össze a mediterránkertekről!

Minden, amit tudnod kell a Leanderről

Kattints ide, és tudj meg további részleteket a Leanderről!