Minden, amit tudnod kell a Leanderről

A Leander egy tipikus mediterrán növény. Szereti a meleget, a napsütést és jól tűri a szárazságot. Azonban tekintettel arra, hogy a Leander egy dézsásnövény, legalábbis itthon általában abban tartjuk, ezért az öntözésére jobban oda kell figyelni. Nyáron akár naponta érdemes megöntözni. Fontos megjegyezni, hogy a Leander nem kedveli a nagyon hideg vizet, ezért érdemesebb hasonló hőmérsékletű vízzel, akár napsütötte vízzel öntözni. Télen mindenképpen teleltetni szükséges. 

Ültetéséről a következő információkkal érdemes képben lenni: Amennyire tudjuk minél nagyobb edénybe ültessük, hiszen gyökérzete nagyon gyorsan fejlődik. (Vegyük figyelembe, hogy télen meg kell tudni mozdítani!) Fontos, hogy olyan edényt válasszunk, ami alul lyukacsos és így nem megy kárba a tápanyag, amit kimostunk belőle, valamint egy tálat tegyünk alá. Kálnikula esetén érdemes a tálácájába is vizet önteni.

Tápoldatozásáról érdemes tudni, hogy rendkívűl magas a tápoldatszükséglete. Teleltetést követően el kell kezdeni tápoldatozni, amennyiben szép virágokat szeretnénk. 

Ezek is érdekelhetnek:

Leander

Kattints ide, és tudj meg további részleteket a Leanderről!

Leanderdoktor

Kattints ide, és nézd meg a további tápoldatainkat!

Fagyálló kerámiák

Kattints ide, és nézd meg a további fagyálló kerámiáinkat!