Vörösbor fajták

Kékfrankos 

Termesztési értéke: Szeptember közepén érik, erős növekedésű, bőtermő, talaj -és fekvés iránt nem igényes, fagy - és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, kevés zöldmunkát igényel, bora enyhén illatos, testes, fanyar, savas karakterű.

Fürtje: Vállas, tömött, középnagy, átlagtömege: 150 gr.

Bogyója: Gömbölyű, középnagy, hamvas, kék, nem mintázott, húsa puha, leveses, vastag héjú, semleges ízű.

Medina 

Termesztési értéke: Szeptember elején érik, középerős növekedésű, rezisztens, bőtermő, talaj -és fekvés iránt nem igényes, fagytűrése kiváló, rothadásra nem hajlamos, kevés zöldmunkát igényel, bora kissé lágy, jellegzetes zamatú asztali bor.

Fürtje: Vállas, tömött, középnagy, átlagtömege: 120 gr.

Bogyója: Gömbölyű, kicsi, pontozott, hamvas, kék, húsa puha, leveses, vastag héjú, semleges ízű.

Othelló 

Termesztési értéke: Szeptember végén érik, kettős hasznosítású, direkttermő fajta, középerős növekedésű, bőtermő, fekvés iránt nem, de talaj- és tápanyag iránt igényes, fagytűrő, szárazságra érzékeny, gombás betegségeknek viszonylag ellenáll, nem rothad, zöldmunkigényes, bora rubinpiros,enyhén labruszka ízű és illatú, csersavban gazdag asztali minőséget adó fajta.

Fürtje: Hosszúkás, laza, középnagy, átlagtömege: 150 gr.

Bogyója: Gömbölyű, középnagy, nagyon hamvas, kék, húsa puha, lédús.