Fehérbor fajták

Irsai Olivér 

Termesztési értéke: Korai, augusztus végén érik, erős növekedésű, kettős hasznosítású ( csemege - bor ), talaj és fekvés iránt nem igényes, viszonylag fagy- és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, zöldmunka igénye közepes, jól szállítható.

Fürtje: Középnagy, vállas, közepesen tömött, átlagtömege: 150 gr.

Bogyója: Gömbölyű, aranysárga, vékony héja szemölcsös, húsa ropogós, lédús, kellemesen muskotályos ízű.

Zalagyöngye

Termesztési értéke: Szeptember elején érik, közepes erős növekedésű, talaj és fekvés iránt nem igényes, fagy- és szárazságtűrő, rothadásra nem hajlamos, kevés zöldmunkát igényel, finom muskotályos ízű, és zamatos.

Fürtje: Vállas, laza, középnagy, átlagtömege: 130 gr.

Bogyója: Gömbölyű, sárga, alig hamvas, ropogós, lédús.