Kajszibarack

Ceglédi arany 

Érési idő: Július vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy vagy nagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, napos oldalon kárminnal mosott, gömbölyded, egyöntetűen érik
Gyümölcs húsa: Élénk narancssárga, kemény, tömör állományú, éretten kellemes zamatú.
Porzása: öntermékeny 
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Ipari felhasználásra is alkalmas. Gombabetegségek ellen gondos védelmet igényel. 

Gönci magyar kajszi 

Érési idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Középnagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, kúpos gömb alakú
Gyümölcs húsa: Narancssárga, kemény, lédús, szilárd, rostos, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű.
Porzása: Öntermékeny 
Egyéb: Magja édes. Friss fogyasztásra és különböző ipari felhasználásokra is alkalmas. 

Magyar kajszi C 235 

Érési idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Középnagy (45-50 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, gömbölyded, oldalról kissé lapított, tompa kúp alakú
Gyümölcs húsa: Narancssárga, szilárd, rostos, lédús, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. Magbele édes.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas. 

Ezek is érdekelhetnek:

Kajszibarack: lekvár vagy pálinka legyen belőle?

Kattints ide, és olvasd el, milyen általános tudnivalókat gyűjtöttünk össze a kajszibarackról!