Kajszibarack

Ananászkajszi

(Elfogyott)

Érési idő: Július eleje
Gyümölcs nagysága: Középnagy vagy nagy (45-50 g)
Gyümölcs színe, alakja: Szalmasárga, éretten piros rajzolatú, tetszetős, kerekded
Gyümölcs húsa: Narancssárga, puha, leves, alig rostos, sűrű állagú, kellemes édes ízű, finom, zamatos, illatos, enyhe ananász aromával, magbele édes, héja vékony.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Rendszeresen és bőven terem. Jól tűri a szárazságot és a téli fagyokat.

Aurora kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Június közepe-vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe, alakja: Sárgás-világosnarancssárga alapszínű, fedőszíne sötétebb narancssárga.
Gyümölcs húsa: Kiváló ízű a gyümölcse, hamar megpuhul.
Porzása: Más fajtákkal → Goldrich. 
Egyéb: Inkább friss fogyasztára alkalmas, nehezen szállítható. Az ideális gyümölcsméret eléréséhez termésritkítás javasolt!

Bergeron kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július 20. körül 
Gyümölcs nagysága: Középnagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, kárminnal bemosott és vérvörösen pontozott, kúpos gömb alakú, barázdája sekély vagy középmély 
Gyümölcs húsa: Fénylő narancssárga, kemény, gyengén rostos, leves, olvadó, kiváló zamatú, túlterméskor lisztesedő és savasabb. Magvaváló. Kőmagja közepes, magbele édes. 
Porzása: Öntermékeny

Budapest kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július vége - augusztus eleje 
Gyümölcs nagysága: Nagy, kevés termés esetén igen nagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Világos narancssárga, napos oldalon narancsvörössel mosott, élénkpirossal pontozott, oldalról erősen lapított, megnyúlt gömb alakú. 
Gyümölcs húsa: Narancssárga, közepesen kemény, kevésbé lédús, magvaváló, savas ízű. 
Porzása: Öntermékeny 
Egyéb: Friss fogyasztásra, konzerv- és hűtőipari felhasználásra is megfelel. Jól szállítható.

Ceglédi Arany kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban) 

Érési idő: Július vége 
Gyümölcs nagysága: Középnagy vagy nagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, napos oldalon kárminnal mosott, gömbölyded, egyöntetűen érik 
Gyümölcs húsa: Élénk narancssárga, kemény, tömör állományú, éretten kellemes zamatú. 
Porzása: öntermékeny 
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Ipari felhasználásra is alkalmas. Gombabetegségek ellen gondos védelmet igényel. 

Ceglédi bíbor kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy (50-60 g) 
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga alapszín, mely 50-70%-ban élénkpiros fedőszínnel borított, megnyúlt, kúpos, oldalról lapított alakú
Gyümölcs húsa: Sötét narancssárga, rostos, bőlevű, közepesen kemény, íze kiváló, sajátos zamatú. 
Porzása: Öntermékeny, jó pollenadó 
Egyéb: Korán termőre fordul, jó termőképességű. Lének, befőttnek, friss fogyasztásra alkalmas. 

Ceglédi óriás kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július közepe 
Gyümölcs nagysága: Nagy vagy igen nagy (50-80 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, napos oldalon kárminnal lehelt, finoman pontozott, megnyúlt, oldalról kissé lapított tojásdad 
Gyümölcs húsa: Világos narancssárga, középkemény, lédús, olvadó, teljesen éretten aromás, magbele édes. Puhulásra hajlamos. 
Porzása: Más fajtákkal → Magyar kajszi, Ceglédi bíborkajszi 
Egyéb: Ipari felhasználásra is alkalmas.

Ceglédi Piroska kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban) 

Érési idő: Július közepe 
Gyümölcs nagysága: Középnagy 
Gyümölcs színe, alakja: Sötét narancssárga, pirossal mosott, fénylő héjú, igen tetszetős, gömbölyű 
Gyümölcs húsa: Narancssárga, kemény, éretten sem puhul, közepes ízű, csak teljes érésben zamatos, éretten kevésbé szállítható. Magja kicsi, magbele édes. 
Porzása: Más fajtákkal → Ceglédi bíbor, Harcot, Gönczi magyar kajszi, Magyarkajszi C.235 
Egyéb: Termőképessége igen nagy, korán termőre fordul. Elsősorban friss fogyasztásra, de feldolgozásra is alkalmas. 

Goldrich kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július eleje 
Gyümölcs nagysága: Középnagy vagy nagy
Gyümölcs színe, alakja: Szalmasárga, kúpos gömb alakú 
Gyümölcs húsa: Színe narancssárga, finom, leveses, illatos, kiváló ízű. Magvaváló, magbele édes. Kései virágzású, korán termőre fordul. 
Porzása: Részben öntermékeny, más fajtákkal → Magyarkajszi, Ceglédi bíbor 
Egyéb: Rendszeresen és bőven terem. A téli fagyok nem károsítják. Biotermesztésre ajánlott.  

Gönci magyar kajszi

(Elérhető: konténeres és szabadgyökerű változatban is)

Érési idő: Július közepe 
Gyümölcs nagysága: Középnagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, kúpos gömb alakú 
Gyümölcs húsa: Narancssárga, kemény, lédús, szilárd, rostos, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. 
Porzása: Öntermékeny 
Egyéb: Magja édes. Friss fogyasztásra és különböző ipari felhasználásokra is alkalmas. 

Harcot kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július közepe, 2-3 nappal a Magyarkajszi előtt 
Gyümölcs nagysága: Középnagy 
Gyümölcs színe, alakja: Sötét narancssárga alapszínű, kárminnal mosott, sűrűn elhelyezkedő, apró piros pontokkal, tapintása bársonyos 
Gyümölcs húsa: Narancssárga, lédús, rostos, kemény állományú, jó ízű, magvaváló. 
Porzása: Más fajtákkal → Ceglédi Piroska, Gönczi magyar kajszi, Ceglédi óriás, Magyarkajszi 
Egyéb: Jól szállítható.

Hargrand kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban) 

Érési idő: Július eleje 
Gyümölcs nagysága: Igen nagy 
Gyümölcs színe, alakja: Narancspiros, gömb alakú 
Gyümölcs húsa: Kellemes ízű, teljesen magvaváló. Magas cukortartalmú. Nagyon jól tárolható, nehezen romló. 
Porzása: Részben öntermékeny, más fajtákkal → Goldrich 
Egyéb: Elsősorban friss fogyasztásra, de feldolgozásra is alkalmas (lekvár, befőtt, stb.) 

Kecskeméti rózsabarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július második harmada, legkorábbi a rózsabarack félék közül.
Gyümölcs színe, alakja: Alapszíne világos okker-narancssárga, háti és napos oldala kárminnal bemosott.
Gyümölcs húsa: Sötét narancssárga, rostos, lédús, íze édes, magvaváló.
Porzása: Öntermékeny

Kuresia® kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, jól színeződő
Gyümölcs húsa: Kiváló ízű, lédús. Friss fogyasztás mellett ipari felhasználásra is alkalmas (dzsem, lekvár). 
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Teljesen ellenálló a Sharka vírussal szemben.

Ligeti óriás kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július közepe 
Gyümölcs nagysága: Nagy vagy igen nagy (50-55 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, kárminpirossal bemosott, pontozott, megnyúlt, oldalt kissé lapított gömb alakú 
Gyümölcs húsa: Sötét narancssárga, lédús, kemény, kevésbé zamatos mint a Magyar kajszi. Magbele édes. 
Porzása: Más fajtákkal → Magyar kajszi, Ceglédi bíbor kajszi 
Egyéb: Elsősorban konzervipari felhasználásra alkalmas.

Magyar kajszi C 235

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július közepe 
Gyümölcs nagysága: Középnagy (45-50 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, gömbölyded, oldalról kissé lapított, tompa kúp alakú 
Gyümölcs húsa: Narancssárga, szilárd, rostos, lédús, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. Magbele édes. 
Porzása: Öntermékeny 
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas. 

Mandulakajszi

(Elérhető: szabadgyökerű változatban) 

Érési idő: Július vége 
Gyümölcs nagysága: Nagy vagy igen nagy (55-60 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, enyhén pirossal mosott, oldalról lapított, erősen megnyúlt, mandula alakú 
Gyümölcs húsa: Világos narancssárga, leves, közepesen kemény, jellegzetes ízű, héja molyhos. Magbele édes. 
Porzása: Részben öntermékeny, más fajtákkal → Magyar kajszi C.235 
Egyéb: Jó konzisztenciája miatt kiemelkedően alkalmas befőzésre.

Mino® kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július vége - augusztus közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy vagy igen nagy (50-60 g)
Gyümölcs színe, alakja: Alapszíne világos narancssárga, fedőszíne kárminpirossal mosott és vörösen pontozott, kissé csúcsos
Gyümölcs húsa: Narancssárga, lédús, illatos, erőteljesen aromás és a mandulához hasonlóan enyhén kesernyés, héja enyhén molyhos, érett állapotban is kemény marad, nem lisztesedik
Porzása: Öntermékeny

Pannónia kajszibarack

(Elérhető: szabadgyökerű változatban)

Érési idő: Július vége 
Gyümölcs nagysága: Középnagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal lehelt, sötétpirossal pontozott, gömbölyded 
Gyümölcs húsa: Finoman rostos, lédús, ízletes, a Magyar kajszinál savasabb, középkemény állományú, héja molyhos. 
Porzása: Öntermékeny 
Egyéb: Friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas. Intenzív termesztésre is megfelelő. Sarka vírussal szemben fogékony.

Rózsakajszi C. 1406

(Elfogyott) 

Érési idő: Július vége - augusztus eleje
Gyümölcs nagysága: Középnagy (35-40 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, napos oldalán kárminpirossal bemosott, gömbölyded, oldalról kissé lapított 
Gyümölcs húsa: Világos narancssárga, finom rostú, lédús, középkemény, édes, íze és zamata kellemes, héja finoman molyhos. 
Porzása: Elsősorban konzervipari feldolgozásra ajánlott fajta. Fája erős növekedésű. Sarka vírusra érzékeny. 
Egyéb: Öntermékeny

Ezek is érdekelhetnek:

Kajszibarack: lekvár vagy pálinka legyen belőle?

Kattints ide, és olvasd el, milyen általános tudnivalókat gyűjtöttünk össze a kajszibarackról!

Árlista

(Minden gyümölcsfánk első osztályú)

Szabadgyökerű gyümölcsfa

2 200 Ft

Konténeres gyümölcsfa

3 590 Ft

Kuresia®

Szabadgyökerű

3 600 Ft

Mino®

Szabadgyökerű

3 900 Ft