Kajszibarack
Ananászkajszi
(Elfogyott)
Érési idő: Július
eleje
Gyümölcs nagysága: Középnagy
vagy nagy (45-50 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Szalmasárga, éretten piros rajzolatú, tetszetős,
kerekded
Gyümölcs húsa: Narancssárga,
puha, leves, alig rostos, sűrű állagú, kellemes édes ízű, finom, zamatos,
illatos, enyhe ananász aromával, magbele édes, héja vékony.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Rendszeresen
és bőven terem. Jól tűri a szárazságot és a téli fagyokat.
Aurora kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Június közepe-vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe, alakja: Sárgás-világosnarancssárga alapszínű, fedőszíne sötétebb narancssárga.
Gyümölcs húsa: Kiváló ízű a gyümölcse, hamar megpuhul.
Porzása: Más fajtákkal → Goldrich.
Egyéb: Inkább friss fogyasztára alkalmas, nehezen szállítható. Az ideális gyümölcsméret eléréséhez termésritkítás javasolt!
Bergeron kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
20. körül
Gyümölcs nagysága: Középnagy
(40-45 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, kárminnal bemosott és vérvörösen
pontozott, kúpos gömb alakú, barázdája sekély vagy középmély
Gyümölcs húsa: Fénylő
narancssárga, kemény, gyengén rostos, leves, olvadó, kiváló zamatú,
túlterméskor lisztesedő és savasabb. Magvaváló. Kőmagja közepes, magbele
édes.
Porzása: Öntermékeny
Budapest kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
vége - augusztus eleje
Gyümölcs nagysága: Nagy,
kevés termés esetén igen nagy (40-45 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Világos narancssárga, napos oldalon
narancsvörössel mosott, élénkpirossal pontozott, oldalról erősen lapított,
megnyúlt gömb alakú.
Gyümölcs húsa: Narancssárga,
közepesen kemény, kevésbé lédús, magvaváló, savas ízű.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Friss
fogyasztásra, konzerv- és hűtőipari felhasználásra is megfelel. Jól
szállítható.
Ceglédi Arany kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy vagy nagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Narancssárga, napos oldalon kárminnal mosott, gömbölyded, egyöntetűen érik
Gyümölcs húsa: Élénk narancssárga, kemény, tömör állományú, éretten kellemes zamatú.
Porzása: öntermékeny
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Ipari felhasználásra is alkalmas. Gombabetegségek ellen gondos védelmet igényel.
Ceglédi bíbor kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési
idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy
(50-60 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga alapszín, mely 50-70%-ban élénkpiros
fedőszínnel borított, megnyúlt, kúpos, oldalról lapított alakú
Gyümölcs húsa: Sötét
narancssárga, rostos, bőlevű, közepesen kemény, íze kiváló, sajátos
zamatú.
Porzása: Öntermékeny,
jó pollenadó
Egyéb: Korán
termőre fordul, jó termőképességű. Lének, befőttnek, friss fogyasztásra
alkalmas.
Ceglédi óriás kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy
vagy igen nagy (50-80 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, napos oldalon kárminnal lehelt,
finoman pontozott, megnyúlt, oldalról kissé lapított tojásdad
Gyümölcs húsa: Világos
narancssárga, középkemény, lédús, olvadó, teljesen éretten aromás, magbele
édes. Puhulásra hajlamos.
Porzása: Más
fajtákkal → Magyar kajszi, Ceglédi bíborkajszi
Egyéb: Ipari
felhasználásra is alkalmas.
Ceglédi Piroska kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési
idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe,
alakja: Sötét narancssárga, pirossal mosott, fénylő héjú,
igen tetszetős, gömbölyű
Gyümölcs húsa: Narancssárga,
kemény, éretten sem puhul, közepes ízű, csak teljes érésben zamatos, éretten
kevésbé szállítható. Magja kicsi, magbele édes.
Porzása: Más
fajtákkal → Ceglédi bíbor, Harcot, Gönczi magyar kajszi, Magyarkajszi
C.235
Egyéb: Termőképessége
igen nagy, korán termőre fordul. Elsősorban friss fogyasztásra, de
feldolgozásra is alkalmas.
Goldrich kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
eleje
Gyümölcs nagysága: Középnagy
vagy nagy
Gyümölcs színe,
alakja: Szalmasárga, kúpos gömb alakú
Gyümölcs húsa: Színe
narancssárga, finom, leveses, illatos, kiváló ízű. Magvaváló, magbele édes.
Kései virágzású, korán termőre fordul.
Porzása: Részben
öntermékeny, más fajtákkal → Magyarkajszi, Ceglédi bíbor
Egyéb: Rendszeresen
és bőven terem. A téli fagyok nem károsítják. Biotermesztésre ajánlott.
Gönci magyar kajszi
(Elérhető: konténeres és szabadgyökerű változatban is)
Érési idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Középnagy (40-45 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, kúpos gömb alakú
Gyümölcs húsa: Narancssárga, kemény, lédús, szilárd, rostos, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Magja édes. Friss fogyasztásra és különböző ipari felhasználásokra is alkalmas.
Harcot kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
közepe, 2-3 nappal a Magyarkajszi előtt
Gyümölcs
nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe, alakja: Sötét
narancssárga alapszínű, kárminnal mosott, sűrűn elhelyezkedő, apró piros
pontokkal, tapintása bársonyos
Gyümölcs húsa: Narancssárga,
lédús, rostos, kemény állományú, jó ízű, magvaváló.
Porzása: Más
fajtákkal → Ceglédi Piroska, Gönczi magyar kajszi, Ceglédi óriás,
Magyarkajszi
Egyéb: Jól
szállítható.
Hargrand kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési
idő: Július eleje
Gyümölcs
nagysága: Igen nagy
Gyümölcs színe,
alakja: Narancspiros, gömb alakú
Gyümölcs húsa: Kellemes
ízű, teljesen magvaváló. Magas cukortartalmú. Nagyon jól tárolható, nehezen
romló.
Porzása: Részben
öntermékeny, más fajtákkal → Goldrich
Egyéb: Elsősorban
friss fogyasztásra, de feldolgozásra is alkalmas (lekvár, befőtt, stb.)
Kecskeméti rózsabarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július második harmada, legkorábbi a rózsabarack félék közül.
Gyümölcs színe, alakja: Alapszíne világos okker-narancssárga, háti és napos oldala kárminnal bemosott.
Gyümölcs húsa: Sötét narancssárga, rostos, lédús, íze édes, magvaváló.
Porzása: Öntermékeny
Kuresia® kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési
idő: Július vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, jól színeződő
Gyümölcs húsa: Kiváló
ízű, lédús. Friss fogyasztás mellett ipari felhasználásra is alkalmas (dzsem,
lekvár).
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Teljesen
ellenálló a Sharka vírussal szemben.
Ligeti óriás kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy
vagy igen nagy (50-55 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, kárminpirossal bemosott, pontozott,
megnyúlt, oldalt kissé lapított gömb alakú
Gyümölcs húsa: Sötét
narancssárga, lédús, kemény, kevésbé zamatos mint a Magyar kajszi. Magbele
édes.
Porzása: Más
fajtákkal → Magyar kajszi, Ceglédi bíbor kajszi
Egyéb: Elsősorban
konzervipari felhasználásra alkalmas.
Magyar kajszi C 235
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július közepe
Gyümölcs nagysága: Középnagy (45-50 g)
Gyümölcs színe, alakja: Élénk narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal mosott, finoman molyhos, gömbölyded, oldalról kissé lapított, tompa kúp alakú
Gyümölcs húsa: Narancssárga, szilárd, rostos, lédús, aromában gazdag, igen finom, különleges minőségű. Magbele édes.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Jól szállítható és tárolható. Friss fogyasztásra és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas.
Mandulakajszi
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési
idő: Július vége
Gyümölcs nagysága: Nagy
vagy igen nagy (55-60 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, enyhén pirossal mosott, oldalról
lapított, erősen megnyúlt, mandula alakú
Gyümölcs húsa: Világos
narancssárga, leves, közepesen kemény, jellegzetes ízű, héja molyhos. Magbele
édes.
Porzása: Részben
öntermékeny, más fajtákkal → Magyar kajszi C.235
Egyéb: Jó
konzisztenciája miatt kiemelkedően alkalmas befőzésre.
Mino® kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július vége - augusztus közepe
Gyümölcs nagysága: Nagy vagy igen nagy (50-60 g)
Gyümölcs színe, alakja: Alapszíne világos narancssárga, fedőszíne kárminpirossal mosott és vörösen pontozott, kissé csúcsos
Gyümölcs húsa: Narancssárga, lédús, illatos, erőteljesen aromás és a mandulához hasonlóan enyhén kesernyés, héja enyhén molyhos, érett állapotban is kemény marad, nem lisztesedik
Porzása: Öntermékeny
Pannónia kajszibarack
(Elérhető: szabadgyökerű változatban)
Érési idő: Július
vége
Gyümölcs nagysága: Középnagy
(40-45 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, a napos oldalon kárminpirossal
lehelt, sötétpirossal pontozott, gömbölyded
Gyümölcs húsa: Finoman
rostos, lédús, ízletes, a Magyar kajszinál savasabb, középkemény állományú,
héja molyhos.
Porzása: Öntermékeny
Egyéb: Friss
fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas. Intenzív termesztésre is
megfelelő. Sarka vírussal szemben fogékony.
Rózsakajszi C. 1406
(Elfogyott)
Érési idő: Július
vége - augusztus eleje
Gyümölcs nagysága: Középnagy
(35-40 g)
Gyümölcs színe,
alakja: Narancssárga, napos oldalán kárminpirossal bemosott,
gömbölyded, oldalról kissé lapított
Gyümölcs húsa: Világos
narancssárga, finom rostú, lédús, középkemény, édes, íze és zamata kellemes,
héja finoman molyhos.
Porzása: Elsősorban
konzervipari feldolgozásra ajánlott fajta. Fája erős növekedésű. Sarka vírusra
érzékeny.
Egyéb: Öntermékeny
Árlista
(Minden gyümölcsfánk első osztályú)
Szabadgyökerű gyümölcsfa
2 200 Ft
Konténeres gyümölcsfa
3 590 Ft
Kuresia®
Szabadgyökerű
3 600 Ft
Mino®
Szabadgyökerű