Az istenek ajándéka: A Körte

A körte az egészséges táplálkozás elengedhetetlen összetevője, hiszen rendkívül gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, és tápanyagokban. 

A Körte a rózsavirágúak rendjébe, a rózsafélék családjába tartozik. Kaukázusból származik, de már az antik görögök is odavoltak érte.

Története:

Az istenek ajándéka kijelentés Homérosztól ered. A körte több, mint 3000 éves múlttal rendelkezik. A rómaiak már több, mint 40 fajtát termesztettek, de később a görögök végezték el az első nemesítéseket. Tehát mondhatjuk, hogy az ókori római és görög idők meghatározó gyümölcse. Később a középkorban az a tévhit keringett, hogy nyersen mérgező, ezért csak megfőzve fogyasztották. Jóval később, a 17. században XIV. Lajos, másnéven a Napkirály oszlatta el ezt a tévhitet, és egyenesen királyi ínyencségnek számított a körte az ő korában. 

A Körte jótékonyhatásai

A körtében minden olyan vitamin megtalálható, mely szükséges a szervezet zavartalan működéséhez: C-vitamin, A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, K-vitamin, B6-vitamin, kálium, kalcium, vas, magnézium, riboflavin, folsav, karotenoid, flavon.  A vörösebb héjú változatok antocianinokat is tartalmaznak. A körte rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség és szívroham kialakulásának valószínűségét. 

Körte fogyókúra alatt?

Természetesen! Alacsony kalória-, de magas víztartalma miatt az egyik legkiválóbb fogyókúrás gyümölcs. Rostokban gazdag, de azért nem szabad túlzásba vinni a körtefogyasztást. Remek reggeli lehet, ha zabkásával kombináljuk. Fahéjjal, vaníliával, gyömbérrel vagy kardamonnal nagyon jól lehet ízesíteni a körtét. 

Ezek is érdekelhetnek:

Körte

Kattints ide, és nézd meg kínálatunkat!